Tiiveysmittari – Penetrometri

Turf-Tec penetrometri, tiiveysmittari, jolla voidaan havainnoida maassa olevat tiivistyneet kerrokset. Painamalla mittaria tasaisesti läpi maakerrosten ja seuraamalla mittarin lukemia voidaan paikallistaa mahdolliset tiivistyneet kerrokset jopa 60 cm syvyyteen asti.
Maaperän tiivistymistä voi tapahtua kaikilla maalajeilla. Ajan myötä tullut paine, kulutus, ilmastukset ja maapartikkeleiden luonnollinen liikehdintä aiheuttavat maapartikkeleiden asettumisessa suhteessa toisiin partikkeleihin erilaisia muutoksia. Partikkelit voivat liittyä toisiinsa, tukkia ilmahuokosia ja muodostaa erilaisia tiivistyneitä kerroksia. Tiivistymisen käynnistyttyä paine ja kosteusolosuhteiden muutokset yleisesti vain voimistavat tiivistymistä ja kerroksen vaikutukset kasvustoon alkavat korostua.
Mittarin mukana tulee kaksi eri kärkeä; koville sekä pehmeille maille. Pienempi (1/2”) kärki tiiviille maille ja isompi (3/4”) kärki pehmeämmille maille. Mittarin näytössä on asteikot kummallekin kärjelle (PSI)

Miksi seurata maan tiiviyttä?
Tee perustelluita päätöksiä ilmastuksien osalta
Täsmennä kastelua
Tee johtopäätöksien perusteella parempia päätöksiä lannoitusten, kostutusaineiden ja kasvinsuojeluaineiden ruiskutuksien osalta
Paranna maan vesitaloutta

Tuotetiedot

  • Ulottuu jopa 60 cm syvyyteen
  • Kaksi erikokoista kärkeä

Tarkat käyttöohjeet toimitetaan tuotteen mukana.

  • 1 kpl, sisältää kaksi kärkeä

Haluaisitko lisätietoja?

Jätä meille puhelinnumerosi, niin olemme yhteydessä teihin pikimmiten.

Samankaltaiset tuotteet

Solu-Cal Mikrokalkki

Maanparannus

Solu-Cal Mikrokalkki

Erittäin pienirakeinen ja hyvin liukeneva kalkki. Soveltuu viheriöille myös kauden aikana nostamaan maan pH:ta sekä kalsiumtasoa.

Solu-Cal Mikrokipsi

Maanparannus

Solu-Cal Mikrokipsi

Pienirakeinen kipsi kalsiumtasojen ylläpitoon hiekkapitoisilla kasvualustoilla

Hi-Green Start 16-10-8

Lannoitteet

Hi-Green Start 16-10-8

Startti-lannoite, joka soveltuu erityisesti käytettäväksi uudiskylvöissä, siirtonurmialueille sekä täydennyskylvöjen jälkeen.

Hi-Green Printempo 22-2-8, Mg

Lannoitteet

Hi-Green Printempo 22-2-8, Mg

Haifan metyleeniureaan perustuva korkeatyppinen viheriölannoite.